Hulpaanbod

Samen boodschappen doen

Mensen die door ouderdom, handicap, ziekte of een bijzondere omstandigheid in een kwetsbare situatie verkeren kunnen voor diverse vormen van praktische hulp en individuele ondersteuning een beroep doen op vrijwilligers van de Algemene Hulpdienst Nieuwegein (AHN). De AHN biedt praktische en eenvoudige ondersteuning aan huis, welke ligt in de sfeer van 'burenhulp'. De hulp die de AHN biedt is gratis; wel dienen onkosten voor vervoer vergoed te worden aan de vrijwilliger.

Voor alle hulpvragen wordt een passende oplossing gezocht. Indien hierin niet kan worden voorzien, wordt onderzocht of op een andere wijze hulp kan worden geboden.

Mensen vinden het vaak belangrijk dat zij zolang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en de regie op hun eigen leven kunnen behouden. Daarom brengen wij, naast ons eigen hulp- en ondersteuningsaanbod, ook handige informatie en mogelijke oplossingen van anderen onder de aandacht. Zo kunnen mensen zelf kiezen, zelf bepalen en participeren binnen de mogelijkheden die er zijn.

Het aanbod aan hulp en ondersteuning is verdeeld over 3 themas: praktische hulp, sociale ondersteuning , ontspanning en ontmoeting en handige informatie.

Voor hulpvragen zijn wij op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 10.30 en 12.00 uur daarbuiten via  of het contactformulier.